Temat: dinopark, czyli najdurniejsza inwestycja na terenie lublińca

Jestem ciekawy, co lubliniczanie sądzą na temat budowy dinoparku??? Nie jestem zorientowany, kiedy ma ruszyć budowa, bo coś ostatnio mało się o niej mówi. Może jest jeszcze iskierka nadziei na to, że ten poroniony pomysł nie doczeka się realizacji tongue
Po co komu taki dinopark, lepiej zainwestować pieniądze w remont basenu na terenie parku, lub budowę nowego krytego. Przynajmniej większość lubliniczan skorzysta.  Co do dinoparku, to dzieci przyjdą kilka razy, a potem im się znudzi oglądanie kiczowatych gumowych tudzież plastikowych eksponatów. Największą zgrozą napełniła mnie wiadomość dotycząca związanej z budową dinoparku wycinki drzew. Podobno nadleśnictwo nie chce wyrazić na nią zgody - chwała im za to! wink

2

Odp: dinopark, czyli najdurniejsza inwestycja na terenie lublińca

Dinopark? Dlaczego nie? Jeśli przyniesie on wysokie zyski, da nowe miejsca pracy itd. to czemu nie? Z tym, że oczywiście stawiać go powinna firma prywatna. Prywatny przedsiębiorca wie najlepiej co jest potrzebne ludziom, więc w swojej pogoni za zyskiem wybuduje coś, co się ludziom podoba.
Ani burmistrz, ani urząd miasta nie jest od tego, żeby decydować co jest ludziom potrzebne. Od tego jest mechanizm rynkowy.

3

zgodzę się z Tobą Yngwie:) jeśli inwestycja ta miałaby dać ludziom nowe miejsca pracy to jak najbardziej jest to dobry wybór...
myślę że nie ci na górze ale ci niżej wiedzą bardziej co ludzie potrzebują i to oni powinni podejmować decyzję. Ale jeśli będzie inaczej to szkoda wyrzuconych pieniędzy...

Ostatnio edytowany przez PM (2010-12-20 22:50:37)

Dinopark miał w zamyśle jedynie robienie kasy na wycieczkach szkolnych. Teraz są pomysły na jakiś Świat Bajek i Cudów - też wyłącznie dla kasiory. Zostawcie nam nasze lasy lublinieckie w spokoju.